مولالیته
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 9
مولالیته
مولالیته یک محلول عبارت از تعداد مولهای ماده حل شده در کیلوگرم حلال. برای تهیه یک محلول مولال 1mol از ماده مورد نظر را (برابر با وزن مولکولی ماده) در 1000 گرم آب حل میکنند.
نگاه کلی
در تهیه محلولهای مولال ، حجم نهایی محلول اهمیتی ندارد. زیرا محلولهای آبی 1 مولال تهیه شده از مواد حل شده مختلف در 1000 گرم آب ، حجمهای متفاوتی دارند. اما همه این محلولها کسرهای مولی یکسانی از مواد حل شده و حلال دارند. در محلولهای خیلی رقیق آبی ، مولالیته تقریبا با مولاریته برابر میشود، زیرا چگالی آب تقریبا برابر با یک میباشد و طبق رابطه d = M / V ، یک کیلوگرم آب ، تقریبا حجمی برابر با یک لیتر اشغال میکند.
تهیه یک محلول مولال
برای تهیه یک محلول مولال از یک جسم ، ابتدا جرم مولکولی آن را محاسبه کرده و سپس وزنی معادل جرم مولکولی آن را برحسب گرم وزن کرده و در 1000 گرم از حلال حل میکنیم. به عنوان مثال ، برای تهیه یک محلول آبی از اسید سولفوریک ، مقدار 98 گرم از آن را در 1 کیلوگرم آب حل میکنیم.معمولا در آزمایشگاه برای تهیه محلولهای مولال از محلول غلیظ یک اسید یا باز ترجیح داده میشود که ابتدا با استفاده از رابطه d = M / V ، وزن را به حجم تبدیل کرده و حجم معینی از محلول را که برابر با وزن مولکولی آن میباشد، توسط وسایل حجم سنجی (پیپت یا استوانه مدرج) برداشته و در 1000 گرم آب حل میکنیم تا یک محلول مولال بدست آید. دقیق بودن غلظت محلولهای مولال به دقیق بودن ترازوی مورد استفاده و دقت وسایل حجم سنجی بستگی دارد.
مزایای محلولهای مولال
یکی از فواید مولالیته ، مستقل بودن آن از درجه حرارت میباشد. یک محلول یک مولال که در 20 درجه تهیه شده است، در 100 درجه نیز در صورتی که هیچ مقدار ماده حل شده یا حلال بر اثر گرما از بین نرود، یک مولال خواهدبود. زیرا محلول مولال بر مبنای جرم اجزای سازنده آن تهیه شده است و جرم با دما تغییر نمیکند، برخلاف محلولهایی که بر اساس حجم کلی تهیه میشوند ( محلولهای مولار و نرمال ).برای کارهای خیلی دقیق آزمایشگاهی ، بعلت کاهش مربوط به خطای حجم که در اثر تغییر دما صورت میگیرد، مولالیته بر مولاریته ترجیح داده میشود. اما از آنجا که تهیه محلولهای مولار در آزمایشگاه با سرعت و سهولت انجام میشود، برای کارهای معمولی و روزمره از غلظت مولار استفاده میشود.
محاسبات مربوط به مولاریته
کیلوگرم حلال /تعداد مولهای ماده حل شده =m
1000گرم حلال/وزن مولکولی ماده حل شده برحسب گرم =m (وزن مولکولی آن ماده = 1 مول از یک ماده)
یا برای تهیه محلول مولال از یک محلول غلیظ
d=m/v یا v=m/d یا d x 1000gr /گرمM =مولالیته
d : دانسیته ، V : حجم ، M : وزن مولکولی ، m : مولاریته
خواص کولیگاتیو
برخی از خواص محلولها به جای ماهیت محلول ، به غلظت ذرات ماده حل شده بستگی دارد. این خواص را خواص کولیگاتیو مینامند. برای محلولهایی که شامل ماده حل شده غیر فرار هستند، این خواص عبارتند از: کاهش فشار بخار ، نزول نقطه انجماد ، صعود نقطه جوش و فشار اسمزی.
نگاه کلی
همه ما با خواص کولیگاتیو محلولها در زندگی روزمره سرو کار داریم، بدون این که اصطلاح علمی آن را بدانیم و یا علت وقوع چنین پدیدههایی را بتوانیم توضیح دهیم. بهعنوان مثال ، در تهیه مربا و شربت به صورت علمی تجربه کردهایم که محلول آب و شکر دیرتر از آب خالص میجوشد یا محلول آب و نمک و آب و شکر در دماهای پایینتر از دمایی که آب خالص یخ میبندد، منجمد میشوند. وقتی در رادیاتور ماشین برای جلوگیری از انجماد آب ، ضد یخ اضافه میکنیم، از پدیده نزول نقطه انجماد استفاده کردهایم.
سایر محصولات :
مولالیته
مولالیته ...
موقعیتی برای انجام طرح درجة صلاحیت در سیستم مدیریت مرکزی نسل آیندهموقعیتی برای انجام طرح...
موقعیت روستای ملک آبادموقعیت روستای ملک آباد...
موفقیتهای معلمموفقیتهای معلم...
موشهایی که خودکشی می کنندموشهایی که خودکشی...
موسیقیموسیقی...
موسیقی نظامیموسیقی نظامی...
موسسات صنعتی و تولیدیموسسات صنعتی و تولیدی...
مورچگانمورچگان...
مورچهمورچه...
موانع و عوامل جذب سرمایه گذاری خارجی 24صموانع و عوامل جذب سرمایه گذاری خارجی...
موانع تکوین دولت مدرن و توسعه اقتصادی در ایران 20صموانع تکوین دولت مدرن و توسعه...
موانع توسعه بهره وری درایرانموانع توسعه بهره وری درایران...
موانع اتحاد و انسجام اسلامیموانع اتحاد و انسجام...
موازنه واکنش شیمیایی به روش وارسیموازنه واکنش شیمیایی به...
مواد معدنی 20صمواد معدنی 20ص...
پاورپوینت “ زبان مصنوعی ARTIFICIAL TONGUE ”پاورپوینت “ زبان مصنوعی ...
مواد شیمیایى که مى خوریممواد شیمیایى که مى خوریم...
مواد به کار رفته در روش سل–ژنمواد به کار رفته در...
مواد اولیه پروتئین حیوانی در تغذیه طیور 15صمواد اولیه پروتئین حیوانی در تغذیه طیور...
مواد اولیه پروتئین حیوانی در تغذیه طیور 14صمواد اولیه پروتئین...
مهندسی مجددمهندسی مجدد...
مهندسی ارزشمهندسی ارزش...
مهارتهای یادگیری 11صمهارتهای یادگیری 11ص...
مهارتهای آموزشیمهارتهای آموزشی...
منگنزMnManganeseمنگنزMnManganese...
منطقه گلشهرمنطقه گلشهر...
منشور ملی حقوق دانش آموزمنشور ملی حقوق دانش آموز...
منحنی های افقمنحنی های افق...
مناطق اقلیمیمناطق اقلیمی...
منابع صنایع اسلامیمنابع صنایع اسلامی...
منابع انسانی با کیفیت ؛ کلید طلایی رقابتمنابع انسانی با کیفیت ؛ کلید طلایی...
منابع انرژی تجدید پذیر 10 صمنابع انرژی تجدید پذیر ...
منابع انرژی تجدید ناپذیر 3صمنابع انرژی تجدید ناپذیر 3ص...
منابع آلودگی هوا و کاربرد پرتو فرا بنفش و ازونمنابع آلودگی هوا و کاربرد پرتو فرا...
پاورپوینت “ مباحثی در خصوص عوامل زیان آورشیمیایی محیط کار ”پاورپوینت “ مباحثی در خصوص...
منابع آبهای زیرزمینی در جهانمنابع آبهای زیرزمینی...
منابع آبهای زیرزمینی در جهان 25صمنابع آبهای زیرزمینی در جهان 25ص...
ملاک دوست یابیملاک دوست یابی...
ملاحظات اساسی برای تهیه برنامه های اقدام اضطراریملاحظات اساسی برای تهیه برنامه های...
مکانیک خاکمکانیک خاک...
مکان در معماری3مکان در معماری3...
مقررات مربوط به بودجه 15 صمقررات مربوط به بودجه 15 ص...
مقررات مالیاتی و الزامات آن در گروه شرکتها 20 صمقررات مالیاتی و الزامات آن در...
مقدمه شیشه سرامیکمقدمه شیشه سرامیک...
مقدمه حسابداری نوینمقدمه حسابداری نوین...
مقدمه ای بر بوقلمونمقدمه ای بر بوقلمون...
مقدمه ای بر بسته بندی مواد غذایی 42صمقدمه ای بر بسته...
مقدمه ای بر بسته بندی مواد غذایی 42 صمقدمه ای بر...
مقدمه ای بر بسته بندی 15صمقدمه ای بر بسته بندی...
چگونگی پیدایش زمین و حیات بر روی آنچک از دیدگاه کیفری 5 ص
چک ، سفته و ظهر نویسی 30 ص
چک 10ص
چپ انقلابی و تشکلات کارگری
ماست 5ص
کنسرو سازی 63 ص
شرکت پیشتاز قطعه سناباد ( M S T GROUP ) 109 ص
چربی
یون
کنسرو سازی 63 ص
چگونگی پیدایش زمین و حیات بر روی آن
کلمات کلیدی :zwnj zwnj zwnj ترجیح داده یzwnj تهیه حلولهای ولال حلول ولال یzwnj شود 1000 گرم zwnj zwnj یzwnj کنیم برای تهیه یzwnj حلولهای ولکولی برابر ولالیته استفاده کیلوگرم
- ۹۶/۰۹/۰۷