طیف سنج جرمی 8ص
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 8
طیف سنج جرمی
اصول طیف سنجی جرمی ، جلوتر از هر یک از تکنیکهای دستگاهی دیگر ، بنا نهاده شده است. تاریخ پایه گذاری اصول اساسی آن به سال 1898 بر میگردد. در سال 1911 ، "تامسون" برای تشریح وجود نئون-22 در نمونهای از نئون-20 از طیف جرمی استفاده نمود و ثابت کرد که عناصر میتوانند ایزوتوپ داشته باشند.
تاریخچه
اصول طیف سنجی جرمی ، جلوتر از هر یک از تکنیکهای دستگاهی دیگر ، بنا نهاده شده است. تاریخ پایه گذاری اصول اساسی آن به سال 1898 بر میگردد. در سال 1911 ، "تامسون" برای تشریح وجود نئون-22 در نمونهای از نئون-20 از طیف جرمی استفاده نمود و ثابت کرد که عناصر میتوانند ایزوتوپ داشته باشند. تا جایی که میدانیم، قدیمیترین طیف سنج جرمی در سال 1918 ساخته شد.
اما روش طیف سنجی جرمی تا همین اواخر که دستگاههای دقیق ارزانی در دسترس قرار گرفتند، هنوز مورد استفاده چندانی نداشت. این تکنیک با پیدایش دستگاههای تجاری که بسادگی تعمیر و نگهداری میشوند و با توجه به مناسب بودن قیمت آنها برای بیشتر آزمایشگاههای صنعتی و آموزشی و نیز بالا بودن قدرت تجزیه و تفکیک ، در مطالعه تعیین ساختمان ترکیبات از اهمیت بسیاری برخوردار گشته است.
اصول طیف سنجی جرمی
به بیان ساده ، طیف سنج جرمی سه عمل اساسی را انجام میدهد:
مولکولها توسط جرایاناتی از الکترونهای پرانرژی بمباران شده و بعضی از مولکولها به یونهای مربوطه تبدیل میگردند. سپس یونها در یک میدان الکتریکی شتاب داده میشوند.
یونهای شتاب داده شده بسته به نسبت بار/جرم آنها در یک میدان مغناطیسی یا الکتریکی جدا میگردند.
یونهای دارای نسبت بار/جرم مشخص و معین توسط بخشی از دستگاه که در اثر برخورد یونها به آن ، قادر به شمارش آنها است، آشکار میگردند. نتایج داده شده خروجی توسط آشکار کننده بزرگ شده و به ثبات داده میشوند. علامت یا نقشی که از ثبات حاصل میگردد یک طیف جرمی است، نموداری از تعداد ذرات آشکار شده بر حسب تابعی از نسبت بار/جرم.
دستگاه طیف سنج جرمی
هنگامی که هر یک از عملیات را بدقت مورد بررسی قرار دهیم، خواهیم دید که طیف سنج جرمی واقعا پیچیدهتر از آن چیزی است که در بالا شرح داده شد.
سیستم ورودی نمونه
قبل از تشکیل یونها باید راهی پیدا کرد تا بتوان جریانی از مولکولها را به محفظه یونیزاسیون که عمل یونیزه شدن در آن انجام میگیرد، روانه ساخت. یک سیستم ورودی نمونه برای ایجاد چنین جریانی از مولکولها بکار برده میشود. نمونههایی که با طیف سنجی جرمی مورد مطالعه قرار میگیرند، میتوانند به حالت گاز ، مایع یا جامد باشند. در این روش باید از وسایلی استفاده کرد تا مقدار کافی از نمونه را به حالت بخار در آورده ، سپس جریانی از مولکولها روانه محفظه یونیزاسیون شوند.
در مورد گازها ، ماده ، خود به حالت بخار وجود دارد. پس ، از سیستم ورودی سادهای میتوان استفاده کرد. این سیستم تحت خلاء بوده، بطوری که محفظه یونیزاسیون در فشاری پایینتر از سیستم ورودی نمونه قرار دارد.
روزنه مولکولی
نمونه به انبار بزرگتری رفته که از آن ، مولکولهای بخار به محفظه یونیزاسیون میروند. برای اطمینان از اینکه جریان یکنواختی از مولکولها به محفظه یونیزاسیون وارد میشود، قبل از ورود ، بخار از میان سوراخ کوچکی که "روزنه مولکولی" خوانده میشود، عبور میکند. همین سیستم برای مایعات و جامدات فرار نیز بکار برده میشود. برای مواد با فراریت کم ، میتوان سیستم را به گونهای طراحی کرد که در یک اجاق یا تنور قرار گیرد تا در اثر گرم کردن نمونه ، فشار بخار بیشتری حاصل گردد. باید مراقب بود که حرارت زیاد باعث تخریب ماده نگردد.
در مورد مواد جامد نسبتا غیر فرار ، روش مستقیمی را میتوان بکار برد. نمونه در نوک میلهای قرار داده میشود و سپس از یک شیر خلاء ، وارد محفظه یونیزاسیون میگردد. نمونه در فاصله بسیار نزدیکی از پرتو یونیزه کننده الکترونها قرار میگیرد. سپس آن میله ، گرم شده و تولید بخاری از نمونه را کرده تا در مجاورت پرتو الکترونها بیرون رانده شوند. چنین سیستمی را میتوان برای مطالعه نمونهای از مولکولهایی که فشار بخار آنها در درجه حرارت اتاق کمتر از 9 - 10 میلیمتر جیوه است، بکار برد.
محفظه یونیزاسیون
هنگامی که جریان مولکولهای نمونه وارد محفظه یونیزاسیون گشت ، توسط پرتوی از الکترونهای پرانرژی بمباران میشود. در این فرآیند ، مولکولها به یونهای مربوطه تبدیل گشته و سپس در یک میدان الکتریکی شتاب داده میشوند. در محفظه یونیزاسیون پرتو الکترونهای پرانرژی از یک "سیم باریک" گرم شده ساطع میشوند. این سیم باریک تا چند هزار درجه سلسیوس گرم میشود. به هنگام کار در شرایطی معمولی ، الکترونها دارای انرژی معادل 70 میکرون - ولت هستند.
این الکترونهای پرانرژی با مولکولهایی که از سیستم نمونه وارد شدهاند، برخورد کرده و با برداشتن الکترون از آن مولکولها ، آنها را یونیزه کرده و به یونهای مثبت تبدیل میکنند. یک "صفحه دافع" که پتانسیل الکتریکی مثبتی دارد، یونهای جدید را به طرف دستهای از "صفحات شتاب دهنده" هدایت میکند. اختلاف پتانسیل زیادی (حدود 1 تا 10 کیلو ولت) از این صفحات شتاب دهنده عبور داده میشود که این عمل ، پرتوی از یونهای مثبت سریع را تولید میکند. این یونها توسط یک یا چند "شکاف متمرکز کننده" به طرف یک پرتو یکنواخت هدایت میشوند.
سایر محصولات :
طیف سنج جرمی 8ص
طیف سنج جرمی 8ص ...
گزارش کارآموزی اداره ثبت واسنادواملاک مشهدگزارش کارآموزی اداره ثبت واسنادواملاک...
طلاقطلاق...
گزارش کارآموزی احداث ساختمان مسکونی.DOCگزارش کارآموزی احداث ساختمان...
طلاق از منظر دین و حقوق زن در خانواده 11 صطلاق از منظر دین و حقوق زن...
طلاطلا...
طرح گاو هلشتاین 100 رأسی 10صطرح گاو هلشتاین 100...
طرح درس زیست شناسی و آزمایشگاه 1طرح درس زیست شناسی...
طرح تولید گوشت مرغ 10 صطرح تولید گوشت...
طرح توجیهی گاو داری شیری 400 راسیطرح توجیهی گاو داری...
گزارش کارآموزی اجرای ساختمان فلزیگزارش کارآموزی اجرای ساختمان...
طرح 50 راسی گاو شیریطرح 50 راسی گاو شیری...
گزارش کارآموزی 1 و 2 احداث ساختمان مسکونی.DOCگزارش کارآموزی 1...
طبقه بندی کردن تیپ در گاو های شیری هلشتاین 8صطبقه بندی کردن تیپ...
طبقه بندی بازو پایانطبقه بندی بازو پایان...
ضوابط بهداشتی صنعت پرورش طیور گوشتی 7 صضوابط بهداشتی صنعت پرورش طیور گوشتی 7...
ضمان معاوضى 32ضمان معاوضى 32...
گزارش کار گزارش غیر آهنیگزارش کار گزارش...
ضرورت حکو مـت 15 صضرورت حکو مـت...
گزارش کار کارگاه ماشین ابزار 2گزارش کار کارگاه...
ضد حشره التراسونیک 2 باندضد حشره التراسونیک 2 باند...
گزارش کار کارگاه آهنیگزارش کار کارگاه آهنی...
صنعتی شدن گاو داری 7صصنعتی شدن گاو داری...
صنایع خراسان 12صصنایع خراسان 12ص...
گزارش کار کارورزی فرانت افیسگزارش کار کارورزی فرانت افیس...
صادرات غیرنفتی کشورصادرات غیرنفتی کشور...
گزارش کار وکالتگزارش کار وکالت...
صابونصابون...
شیو ه های تحقیق 23 صشیو ه های تحقیق 23 ...
شیمی و نانو تکنولوژی 22صشیمی و نانو...
شیمی شیشهشیمی شیشه...
شیمی تجزیهشیمی تجزیه...
شیمی آلیشیمی آلی...
شیر گاوشیر گاو...
گزارش کار طراحی مدار چاپی طرز کار با نرم افزار PROTEL 99 SEگزارش کار طراحی...
شیر 33صشیر 33ص...
شگفتی های زیست شناسیشگفتی های زیست...
گزارش کار در شرکت آب و فاضلابگزارش کار در...
شگفتی های زیست شناسی 3شگفتی های زیست شناسی...
شگفتی های زیست شناسی 2شگفتی های زیست شناسی 2...
شکلدهی فلزاتشکلدهی فلزات...
شیوه های اعجاب انگیز برای از میان بردن حالات بد 5 صشیوه های اعجاب انگیز برای...
شیوه نگارش مقالهشیوه نگارش مقاله...
شیوه استراتژی در شیر اِن زِد 9صشیوه استراتژی در شیر...
شیمی رنگشیمی رنگ...
شیمی آلیشیمی آلی...
شیـمـی مـــدرن 27صشیـمـی مـــدرن 27ص...
گزارش کار تولید کنسرو و رب گوجه فرنگیگزارش کار تولید کنسرو...
شیرشیر...
گزارش کار آموزی گوشت و فرآورده های آنگزارش کار آموزی...
پایان نامه کارشناسی ارشد --طراحی مجتمع تجاری- تفریحی با رویکرد تکنولوژی سازه***توجه : قیمت واقعی : 800000 تومانشناخت و طراحی معماری روستا -پروژه کامل روستای قلات
تاثیر اقلیم منطقه بر روی طرح و شکل ساختمان های سیستان
پروژه روستای کافی الملک
مقاله مبلمان شهری
پایان نامه کارشناسی ارشد -- طراحی مجتمع سینمایی --توجه: قیمت واقعی :800000 تومان
پایان نامه کارشناسی ارشد --طراحی مجتمع تجاری- تفریحی با رویکرد تکنولوژی سازه***توجه : قیمت واقعی : 800000 تومان
کلمات کلیدی :اده میzwnj شوند وارد محفظه یونیزاسیون محفظه یونیزاسیون میzwnj یستم ورودی نمونه لکترونهای پرانرژی مباران یونهای مربوطه بدیل محفظه یونیزاسیون میzwnj شود میzwnj شوند اده میzwnj میzwnj توان لکترونهای پرانرژی میzwnj نمونه محفظه مولکولها یونیزاسیون یونهای ستفاده لکتریکی
- ۹۶/۰۹/۱۰